12 weken traject

In 12 weken weer op de juiste weg!

Jij bent hartstikke dol op je hond en je doet enorm je best om het allemaal goed te doen, maar je merkt dat er toch gedragsproblemen zijn ontstaan. Hoe zuur het ook is, je ervaart dat dit veel invloed heeft op het vertrouwen in je hond en het plezier dat jullie met elkaar hebben.

Je hebt zelf al heel veel kennis opgedaan en je hebt van alles geprobeerd. Je leest artikelen en blogs over hondengedrag, je kijkt video’s van hondengedragsdeskundigen, je probeert zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Maar toch merk je dat het in de praktijk niet voldoende helpt en je realiseert je dat het niet vanzelf goed gaat komen.

12 weken traject

Je bent klaar met blijven aanmodderen en je wilt nu gewoon serieus aan de slag.

Je hebt behoefte aan kennis en inzicht over het gedrag van je hond. Je wilt weten wat er aan de hand is en nog belangrijker… je wilt een concreet plan van aanpak krijgen, zodat je op een succesvolle manier aan de slag kunt met de gedragsproblemen.

 

Wil jij…

  • .. Jouw buitenlandse hond op een juiste en bewuste manier begeleiden en helpen in zijn nieuwe leven? Veel adoptanten onderschatten de begeleiding van een buitenlandse hond. Je kunt geconfronteerd worden met stress en angst bij je viervoeter. Het leven hier is immers compleet anders dan waar ze vandaan komen. Door mijn jarenlange ervaring met buitenlandse honden help ik jullie met liefde op de goede weg en leer ik jou alles om je hond op de rit te krijgen.
  • .. Jouw onzekere of angstige hond helpen om relaxter in zijn vel te zitten en leren hoe je hem kunt steunen en begeleiden? Samen gaan we goed de diepte in zodat jij leert wat er gebeurt in het koppie en lijf van jouw hond. Stapje voor stapje werken we aan zijn zelfvertrouwen en maken we de wereld een grote speeltuin voor jou en je hond, zodat jullie na deze drie maanden weer volop van en met elkaar kunnen genieten. Met natuurlijk als eindresultaat; een hond die een stuk minder angstig is!
  • .. Jouw prikkelgevoelige of hyperactieve hond leren om meer te ontspannen en van binnen meer tot rust te komen? Als jij een prikkelgevoelige hond hebt, dan weet je als geen ander hoe lastig dit kan zijn. Ieder geluidje, beweginkje, geurtje en prikkeltje wordt opgepikt door je hond. Het resultaat is dat je met een zeer onrustige hond buiten wandelt die de omgeving continu aan het scannen is of dat je hond in huis ontzettend druk is en maar geen rust kan vinden. Ik leer jou wat je moet doen om meer rust te creëren en hoe je een ontspannen hond kunt krijgen.
  • .. Jouw uitvallende hond leren dealen met lastige prikkels? Bijna niets is zo vervelend dan vol schaamte buiten lopen, omdat je hond enorm tekeer gaat naar andere honden. Het is de kunst om hem te leren dat hij veilig is en zich niet langer meer bedreigd hoeft te voelen. Zijn nu nog negatieve associatie moet gaan veranderen naar een positieve of in ieder geval neutrale associatie bij het zien van andere honden. Ik leer jou hoe je jouw hond kan helpen en begeleiden om dit te bereiken, zodat jullie weer op een fijne manier over straat kunnen.
Na een artikel te hebben gelezen op de Facebook van Nina heb ik haar een berichtje gestuurd met een vraag over Dyfra en deze bleek niet zo simpel te zijn als dat ik dacht. We plande een halfuurtje videobellen in om kennis te maken en wellicht een traject te starten, toen viel voor mij het kwartje. Nina had eigenlijk meteen door wat er speelde zonder dat ik het zelf nog wist. Dyfra was heel erg bang voor andere honden en stond enorm onder de stress. 1,5 maand na ons gesprek zijn we begonnen met het traject… 
verder lezen

Tamira met Dyfra

Wat jij gaat leren

Jij gaat leren om jouw hond echt te leren kennen. Wat voor dier heb je eigenlijk in huis? Hoe steekt hij in elkaar? Wat zijn de aandachtspunten en gevoeligheden? Wat zijn jouw hond zijn natuurlijke behoeftes en wat motiveert hem? Hoe kun je jouw hond leren ‘lezen’? Wat kun je zien aan de lichaamstaal? Hoeveel invloed heeft stress op het gedrag van jouw hond en hoe kan je ervoor zorgen dat hij fijner in zijn vel gaat zitten?

Ik leer jou om op een fijne en rustige manier in contact te komen met jouw hond en met wederzijds respect en vertrouwen samen te werken. En jij gaat ontzettend veel inzicht en kennis verkrijgen over hondengedrag. Met mijn begeleiding kun je op een prettige manier werken aan opvoeding en/of gedragsproblemen. Ik kijk kritisch met je mee welke verwachtingen van jouw hond realistisch en haalbaar zijn en dát stellen we als doel. Vervolgens gaan we jullie einddoel samen bereiken.

Hoe ziet het traject er precies uit?

We starten met een eerste sessie van anderhalf uur bij jou thuis. In deze sessie gaan we dieper in op jouw vraag of probleem, deel ik waardevolle informatie met je zodat je gaat begrijpen waarom jouw hond doet wat hij doet en gaan we een stukje in de praktijk aan de slag. Het geeft mij de mogelijkheid om de hond in zijn vertrouwde omgeving te observeren en jullie interactie te zien.

Ik vertel je niet alleen WAT je het beste kunt doen, maar ook WAAROM dat zo is. Het is belangrijk dat je inzicht gaat krijgen in je eigen hond en hem gaat begrijpen. Ik wil dat jij uiteindelijk de expert gaat worden over jouw eigen hond.

Na deze eerste sessie ontvang je een puntenlijst van de besproken informatie op de e-mail. Je gaat ervaren dat er veel informatie op je af komt. Wel zo fijn om dat er later nog eens bij te kunnen pakken.

Na 2 weken plannen we een sessie van een uur in bij jou thuis om te evalueren hoe het gaat, bij te sturen waar nodig en een stap verder te gaan. Daarna hebben we nog 3x iedere drie weken een praktijksessie van een uur waarin we in fases naar jullie doelen toe werken. Tijdens deze vervolgsessies maak je zelf aantekeningen.

In totaal heb je in drie maanden een startsessie van 1,5 uur (met nadien een puntenlijst op de e-mail) en 4x een praktijksessie van een uur.

Loop jij tussendoor tegen problemen aan of heb je vragen? Ik ben tussen de sessies door onbeperkt bereikbaar voor je per e-mail, whatsapp, videobellen en noem het maar op. Je hebt dus 3 maanden lang een all-in begeleiding en ik sta aan je zijde als vangnet.

Mijn werkgebied is een half uur rondom Bergen op Zoom. Wil jij er samen met mij voor gaan? Vul het contactformulier in en we gaan aan de slag!

je investering

€ 750,-

(of in een deelbetaling van 2x € 375,-)

Dit is inclusief BTW en exclusief reiskosten.

Het kan zijn dat 3 maanden niet genoeg is. Er kunnen meer vragen bij je opkomen of je merkt dat je behoefte hebt aan meer begeleiding. Dan kan dit traject altijd verlengd worden met extra sessies.

De reiskosten bedragen 0,30 cent per kilometer. Berekening gebeurt volgens de ANWB routeplanner.