voor hondenprofessionals

Ook een super goede verlatingsangstexpert voor honden worden?

Verlatingsangst bij honden is 1 van de meest complexe problemen die er bestaan. Het is echter ook 1 van de problemen die het beste te verhelpen is. Maar (en hier komt het lastige gedeelte), verlatingsangst verhelpen is een hele lange adem en je hebt echt een specialistische educatie nodig om verantwoord en professioneel iets met verlatingsangst te kunnen doen. Nederland loopt kilometers achter qua kennis dus als jij je als hondenprofessional écht in verlatingsangst wil gaan specialiseren, dan zal je de internationale opleiding bij Julie Naismith of Malena DeMartini moeten doen. Althans, tot we ons project klaar hebben en een Nederlandse opleiding een feit is (yeaahhh).

6 weken traject

Gaandeweg mijn proces en reis in de wereld van verlatingsangst ben ik erachter gekomen dat de opleiding doen één ding is. Maar er is ook echt feeling met dit complexe probleem nodig. Er moet zoveel geschakeld worden binnen een programma. Daar is een kundig (en creatief!) oog en af en toe behoorlijk wat gepuzzel voor nodig. Plus we hebben te maken met hondeneigenaren die al lange tijd in een ander soort lockdown zitten en niet eens fatsoenlijk even naar de tandarts kunnen of een vergeten pakje boter kunnen halen bij de supermarkt. Dat zijn soms emotionele gesprekken waarin het belangrijk is dat jij de regie houdt en je klant kan helpen in wat zij nodig heeft. En dan heb ik het nog niet eens over het in elkaar zetten van je programma’s, het doen van je marketing en als je eenmaal een klant hebt… hoe zet je alles dan exact op?

Er komt dus iets meer bij kijken dan alleen het doen van die opleiding tot verlatingsangstexpert voor honden

Ik heb het afgelopen jaar aardig wat gesprekken gehad met Nederlandse en internationale collega’s die radeloos bij me aan de bel trokken omdat ze verzopen in hun werk. Ze hadden teveel klanten aangenomen of er kwamen juist geen klanten. Ze liepen vast in hun eigen programma’s omdat de hond bijvoorbeeld een terugval had die ze maar niet onder controle kregen. Ze merkten dat er structuur in hun programma’s miste waardoor het allemaal wat rommelig aanvoelt. Of ze merkten dat ze onderaan de streep veel meer uren aan het werk waren dan dat de bedoeling was. Ik kan me voorstellen dat je zo het overzicht compleet verliest en niet meer weet waar te beginnen om je werk op de rit te krijgen.

Speciaal voor jou als verlatingsangstexpert die nog veel beter wil worden in haar vak bied ik een mentorship aan.

 

Mentorship voor verlatingsangstexperts voor honden

Wat houdt dat mentorship voor verlatingsangstexperts voor honden precies in?

Je start altijd met de intensieve variant. Ik sta veel aan je zijde om je te helpen. Daarna kan je overstappen op een lichtere en goedkopere variant.

Jij kiest zelf hoe lang je bij me in coaching blijft en of je de intensieve coaching wil aanhouden of na de eerste 4 weken over wil stappen op de light variant.

Zo ziet dit er concreet uit:

Intensieve coaching 4 weken

  • We gaan samen een nieuwe casus voorbespreken. We bekijken het intakeformulier samen en ik help je met het uitfilteren van belangrijke dingen om op te letten of na te vragen. Samen sparren we ook alvast over deze casus.
  • We gaan in het algemeen bespreken hoe je je startsessie in kan richten. Je krijgt mijn opzet te zien, de lijst van onderwerpen en de volgorde van hoe ik mijn startsessies doe. We bespreken de punten op die lijst. Ook bespreken we hoe je het assessment zelf in de praktijk uit gaat voeren.
  • Ik ontvang graag de Zoom opname van je startsessie zodat ik deze kan evalueren en je kan helpen op bepaalde vlakken om bijvoorbeeld nog beter de regie te houden of in te spelen op wat je klant nodig heeft. Hiernaast kan je nog 2x een opname van een startsessie of een wekelijkse Zoom call met een klant aan me voorleggen. Mocht je tegen problemen aan zijn gelopen of niet goed weten wat te doen… daar is deze voor bedoeld.
  • 1x in de week nemen we kort je lopende casussen door en help ik je met tips & tricks, advies waar je dit nodig hebt en alles waar jouw behoefte op dat moment ligt.
  • Die eerste 4 weken heb je daarnaast ook recht op 2 uur support van mij over alles wat jij maar wil. Of het nu SA gerelateerd is of businesswise. Als je ergens op vastloopt of er loopt een casus niet lekker, dan heb je 2 uur staan om zaken te bespreken. (Ongebruikte support tijd kan niet meegenomen worden naar de volgende 4 weken / teruggestort worden).

je investering

€ 600,-

Dit is exclusief BTW.

Deze investering heb je al heel snel weer terugverdiend als jij je eerste klanten krijgt.
Die eerste 4 weken zijn dus intensief aan coaching en we gaan echt jouw basis goed op orde zetten. En jou natuurlijk een flinke zelfvertrouwen boost geven in je SA werk. 😉

Daarna, intensieve coaching of
light coaching 4 weken

Je kan er uiteraard voor kiezen om nog een keer met de intensieve variant van hierboven te verlengen. Maar je kan er ook voor kiezen om een ‘light’ versie te nemen.

We nemen iedere week kort je casussen door en je hebt die 4 weken in totaal 2 uur support.

je investering

€ 250,-

Dit is exclusief BTW.

Wanneer kan je bij me starten?

Als jij je SA Pro of CSAT certificaat al hebt óf als jij gestart bent met één van deze opleidingen, door alle modules heen bent en je eerste examen gehaald hebt.

Is die in de pocket? Ik ben ook rond die tijd gestart 😉

Trek bij me aan de bel en we gaan ervoor!

Je hebt tegen die tijd voldoende skills op zak om je eerste praktijkervaring op te gaan doen. En ik sta naast je.

 

 

 

Is dit precies waar jij als verlatingsangstexpert naar op zoek bent?

Neem contact met me op en we gaan samen knallen!

Veelgestelde vragen

Ik wil graag ook beter leren ondernemen en werken aan online zichtbaarheid. Kan dat stuk coaching er ook bij?

Ja, tuurlijk. Als jij aangeeft dat er andere zaken (businesswise bijvoorbeeld) zijn waar je in wil groeien, dan pakken we dat in een aparte coaching op. We bespreken vooraf het aantal uren zodat je kraakhelder hebt wat de investering voor dit aparte stuk is.

Ik heb een casus lopen waar ik erg mee struggle. Kunnen we deze ook bespreken?

Ja natuurlijk! Daar is het mentorship juist voor bedoeld. Leuk is anders, maar het zijn wel juist deze casussen waar we het meeste van leren als hondenprofessional. Concreet zou je deze casus dus in kunnen brengen als video en dat we hem samen overlopen binnen je support uren.

Het lukt me niet om zelf aan klanten te komen. Kan ik dan alsnog bij jou komen?

Natuurlijk kan je dat. Je krijgt dan gewoon 1 van mijn klanten op de wachtlijst en voila. Je kan aan de slag.

Ik heb snel faalangst en ben bang dat ik fouten maak. Kan ik ook dan bij jou terecht?

Zeker! Het is oké om faalangst te hebben en ik vind het alleen maar superstoer van je als je dit uit durft te spreken. Maar… het is een feit dat we het meeste leren van onze fouten. Dus hoe erg is het als iets een keer niet zo lekker gaat? Totaal niet! Je bent lerende. Je zal ervaren dat je steeds meer zelfvertrouwen krijgt bij iedere succesvolle casus. En ja! Jouw casussen gaan succesvol zijn. 😉

Wat is de grootste valkuil waar jij verlatingsangstexperts in ziet trappen?

Teveel casussen tegelijk aannemen en veel te hard van stapel lopen. Begin er gewoon eens met 1 of 2. Je hebt dan alle ruimte om je daar voor de volle 100% op te richten. Ik zie veel collega’s de “fout” maken om direct heel veel SA trajecten te starten. Daar ga je op vastlopen. In een SA traject is er veel coaching van onze kant nodig en onze klanten verdienen de beste begeleiding van ons die ze kunnen krijgen. Als je teveel hooi op je vork neemt ga je trainingsplannen afraffelen, houd je geen goed contact met je klanten, signaleer je niet op tijd dat er bijgestuurd moet worden en blijf je zelf amper overeind (been there, done that). Rustig aan dus!