De basis voor je hond met verlatingsangst!

Als jij een hond hebt met verlatingsangst, dan weet jij als geen ander hoeveel invloed dit heeft op jouw leven. En natuurlijk op het leven én welzijn van je hond. Het gevangen zitten in je huis, met buikpijn toch even om een boodschap moeten in de wetenschap dat je hond het thuis niet trekt, continu alles zodanig moeten plannen dat je oppas hebt voor je hond, het commentaar van je directe omgeving dat “hij het maar gewoon moet leren”, het niet meer spontaan even iets voor jezelf kunnen doen buitenshuis…

Cursus verlatingsangst hond 2

Omdat verlatingsangst zo’n complex probleem is er een intensieve begeleiding nodig om het te verhelpen. Want eerlijk is eerlijk (en nee, ik zeg dit niet omdat ik klanten nodig heb… integendeel, ik verzuip erin), het is heel erg lastig om verlatingsangst zelfstandig, zonder professionele begeleiding, te verhelpen. Er komt zó enorm veel bij kijken en het is niet zo simpel als “alsjeblieft, hier heb je een stappenplan en succes!”.

Daarnaast loopt Nederland behoorlijk achter als het gaat over kennis over verlatingsangst en verlatingsangst trainingen. De tips die je op internet leest in artikelen van hondengedragsdeskundigen en hondengedragstherapeuten zijn vaak behoorlijk achterhaald en niet zelden verergert de verlatingsangst hierdoor juist. Een Kong hier, een Adaptiltje daar, 20x per dag je voordeur openen en weer dichtdoen, je hond je niet meer laten volgen door huis, je hond meer (of zelfs altijd!) negeren, je hond niet meer begroeten als je thuiskomt, je hond niet meer knuffelen of in bed laten slapen… even een kleine greep aan adviezen die dus nergens op slaan en soms zelfs compleet averechts werken. Klinkt het bekend?

Cursus verlatingsangst hond 5
Cursus verlatingsangst hond 4

Nu is het een behoorlijke investering om een serieus programma in te stappen met een verlatingsangst expert. Ik snap heel goed dat niet iedereen zulke bedragen zomaar op de plank heeft liggen. Dat zette mij aan het denken hoe ik jou dan wel alvast een zet in de juiste richting kan geven. Ik wil zó graag zoveel mogelijk mensen en hun honden met verlatingsangst helpen omdat ik als geen ander weet hoeveel impact dit heeft op jullie levens.

En voila… zo ontstond deze cursus.

Dus… heb jij een hond met verlatingsangst? En wil jij graag eerst zelfstandig werken aan de basis stappen?

Dan is dit dé online cursus voor jou!

Cursus basis verlatingsangst hond 3

Herken jij één van deze situaties?

 • Je wil dolgraag dat je hond relaxed een paar uurtjes alleen thuis kan blijven.
 • Je vindt het verschrikkelijk om te zien dat je hond zo in de stress schiet.
 • Je hebt al van alles geprobeerd. Van Bach Bloesem en Adaptil, Kongs, voerpuzzels tot het inzetten van een bench, maar het werkt allemaal niet.
 • Je hebt geprobeerd om de tijd zo rustig mogelijk uit te bouwen, maar toch kan je hond het niet handelen en kom je onderaan de streep geen steek verder.
 • Je hebt zowat alle artikelen met tips voor verlatingsangst verslonden, maar het werkt voor jullie gewoon allemaal niet.
 • Natuurlijk vind je het erg om je hond zo te zien worstelen, maar zelf loop je inmiddels ook op je tandvlees.
 • Ondanks dit alles houd jij zielsveel van je hond en wil je gewoon nog steeds alles op alles zetten om hem relaxt even alleen thuis te kunnen laten.
 • Je baalt ervan dat er zoveel stress is en het begint invloed te krijgen op jouw leven.
 • Je raakt er moedeloos van en je twijfelt of je deze situatie nog veel langer trekt…
 • Je hebt op dit moment (nog) niet de middelen om intensieve begeleiding te vragen maar je wil dolgraag toch al iets kunnen doen.

In een verlatingsangst training kan je niet zomaar direct starten met het opbouwen van tijdsduur. Er is nog een heleboel dat vooraf moet gebeuren in huis. Nog vóór jij dus überhaupt door je voordeur gaat. Dat is precies wat ik je ga leren in deze online basis cursus. Jij gaat een hele sterke basis met je hond leggen waar je later (met een goede professional aan je zijde!) op door kan bouwen.

In deze cursus neem ik je als gecertificeerd verlatingsangst expert (SA Pro en binnenkort ook CSAT) in 9 modules mee in de wereld van verlatingsangst bij honden. Kennis anno nu, fear-free, science-based en welzijnsgericht. In iedere module leer je nieuwe dingen over verlatingsangst en je krijgt concrete oefeningen waar je direct mee aan de slag kan gaan.

En jaja, ik heb zelfs een extra bonusvideo voor je gemaakt met beelden van lichaamstaal van verschillende honden tijdens een verlatingsangst training. Ik vertel en schrijf dus niet alleen waar je op kan letten, ik laat het je ook zien!

Module 1

De basiskennis over verlatingsangst

Een succesvolle verlatingsangst training begint bij jou en de kennis die jij hebt. In deze module neem ik je mee in de wereld van verlatingsangst en ga jij een goed gevulde rugzak krijgen.

Module 2

We gaan samen jullie startpunt bepalen

Waar moet je beginnen als je hond verlatingsangst heeft? Dit is een vraag die veel hondeneigenaren puzzelt. Ik help je en samen gaan we jullie individuele startpunt bepalen.

Module 3

Bekijk kritisch hoeveel ruimte je je hond gaat geven

Geef je je hond de volledige woonkamer tot beschikking? Of is het beter om de ruimte iets te beperken? Ik deel kennis met je zodat jij zelf kan bepalen wat voor jouw hond het fijnste is.

Module 4

Word rete goed in het lezen van lichaamstaal

Jouw belangrijkste taak in een verlatingsangst training is het lezen van jouw hond zijn lichaamstaal. In deze module neem ik je aan de hand. Mét super leerzaam beeldmateriaal.

Module 5

Leer je hond dat de tussendeur geen trigger meer is

De deur is voor honden met verlatingsangst vaak de grootste trigger. We gaan een training doen om ervoor te zorgen dat die deur geen ding meer is. Hoe lekker is dat?!

Module 6

Je gaat voor het eerst echt je voordeur uit

Yes, en we gaan gelijk doorpakken! Nadat je de vorige module goed doorlopen hebt, gaan we ervoor zorgen dat jij echt buiten je voordeur staat. Met een relaxte hond binnen in huis.

Module 7

Een oefening voor honden die slecht rust pakken

Neemt jouw hond slecht rust en volgt hij je overal door huis? In deze module leer ik jou een oefening om je hond meer en sneller te leren ontspannen in huis, zodat er meer rust in de tent komt.

Module 8

Wat doe je het beste wanneer je hond een terugval heeft?

Een terugval in je training is natuurlijk hartstikke knudde. Maar zoals bij iedere training hoort het erbij. Jij leert wat je kan doen als jouw hond een terugval heeft of als je tegen een plateau aanloopt.

Module 9

Pak ook andere stress-emmer vullers aan

Gedragsproblemen hebben altijd een link met elkaar. Daarom is het belangrijk om kritisch te kijken naar andere triggers en lastige situaties, naast de verlatingsangst. Pak ook deze issues aan!

De investering voor de volledige cursus is slechts EUR 50. Wat je daarvoor krijgt:

 • Iedere module bestaat uit een video;
 • Een werkboek met opdrachten (deze kan je zelf uitprinten);
 • en een bonus les.
 • Het is een online videocursus die je helemaal zelfstandig en op jouw tempo doet.
 • Je hebt levenslang toegang tot de cursus en je profiteert dus ook mee wanneer de cursus uitgebreid wordt met nieuwe kennis, video’s en lessen.
 • Je kan de cursus doen waar en wanneer je maar wil.
Overprikkeling hond wandelen

Schrijf je in en je kan direct starten met de cursus basis verlatingsangst!

Wat leer je nu precies in deze cursus over verlatingsangst?

 • Jij leert wat verlatingsangst precies is en welke vorm jouw hond heeft.
 • Jij wordt een ster in het lezen van de lichaamstaal van jouw hond.
 • Je krijgt ook beeldmateriaal te zien van lichaamstaal, oefeningen en trainingen.
 • Je leert waar je moet starten met jouw hond en natuurlijk HOE precies.
 • Je leert wat je precies moet doen als je een hond een terugval heeft.
 • Jij gaat leren wat wel en wat vooral niet te doen in een verlatingsangst training.
 • Jij gaat de beste basis leggen die er is om later serieus aan de slag te kunnen onder begeleiding.
 • Je krijgt mega concrete trainingen zodat jij straks echt een paar seconden buiten je voordeur staat.
 • Je krijgt een goed gevulde rugzak met kennis die je later mee kan nemen in een echt traject met een expert.

Wat andere baasjes over deze online verlatingsangst cursus zeggen

“Door omstandigheden heb ik de mogelijkheden nog niet om een volledig verlatingsangst traject te doen. Maar wat een eye-opener is deze cursus al! Ik heb zo veel geleerd. Compleet andere dingen dan je overal leest en hoort. We zijn nu bezig met de oefening met de voordeur. Diego pakt het super op!”

Renee met Diego

“Ik heb de andere cursussen van Nina ook gekocht en aangezien mijn hond ook verlatingsangst heeft kon ik deze natuurlijk niet laten gaan. Wat legt Nina het weer heerlijk uit en wat een kennis! Vooral de module over lichaamstaal was enorm leerzaam. Net als de rest! En dit alles weer voor maar 50 euro…”

Marina met Tedje

“Eigenlijk was ik al maanden aan het twijfelen om een verlatingsangst programma in te stappen bij Nina. Toen ik hoorde dat deze cursus eraan kwam heb ik bewust gewacht om eerst eens te ervaren hoe Nina werkt. Jemig, wat is dit waanzinnig waardevol. Ik ben om. Als we hiermee klaar zijn gaan we er voor!”

Sandra met Raffi

Veelgestelde vragen over de cursus basis verlatingsangst hond

Leer ik in deze cursus hoe ik mijn hond volledig van verlatingsangst af help?

Nee, als je de tekst goed gelezen hebt dan zie je dat je van mij de basis krijgt. Wat bedoel ik daarmee? Voordat jij daadwerkelijk buiten je voordeur staat en effectief aan de slag kan met het opbouwen van tijdsduur, de vertrekhandelingen, het trainen met meerdere gezinsleden en alles dat bij een verlatingsangst training komt kijken, moet er vooraf in huis eerst een heleboel gebeuren. Dat is de basis. Het is niet zo in een verlatingsangst training dat je pats boem kan beginnen met het opbouwen van tijdsduur. Ik leer jou in deze cursus wát er vooraf allemaal moet gebeuren en we gaan ervoor zorgen dat jij straks een paar seconden buiten je voordeur staat met een relaxte hond in huis. Dit is wat je van mij krijgt in deze cursus. En met alles wat je hier leert kan jij later, wanneer je de middelen en/of het vertrouwen wél hebt, naar een echte verlatingsangst expert. Doordat jij al zo’n ijzersterke basis hebt gelegd, kan dit je zomaar 1 of zelfs 2 maanden aan begeleiding (en kosten!) schelen als je serieus aan de slag gaat met een professional.

Ik twijfel of mijn hond verlatingsangst heeft. Hoe kan ik hierachter komen?

Door dit artikel te lezen: https://www.ninavantilbeurgh.nl/artikelen/welke-soorten-verlatingsangst-zijn-er-en-hoe-weet-ik-of-mijn-hond-het-heeft/

Twijfel je nog steeds? Je kan me altijd een mail sturen en ik denk met je mee.

Ik heb geen tussendeur. Is deze online cursus dan alsnog waardevol voor mij?

Jazeker! Alleen sla jij dan simpelweg de module met de tussendeur over en ga jij direct met de voordeur trainen. Verder is alles hetzelfde.

Komt er iedere week een nieuwe module vrij of heb ik direct toegang tot de gehele cursus?

Je hebt direct toegang tot de gehele cursus, dus je hoeft niet steeds een week te wachten tot er een nieuwe module vrijkomt. Uiteraard is het wel belangrijk dat je de modules op volgorde doet en niet zomaar een paar modules overslaat. Ik heb ze niet voor niets op deze volgorde voor je in elkaar gezet. 😊

Waarom is de investering slechts EUR 50 voor de volledige cursus?

Simpel! Mijn grootste droom en verlangen is om zoveel mogelijk honden en hun eigenaren te kunnen helpen. Daarom houd ik de investeringen voor mijn online cursussen ook expres zo laag zodat het voor iedereen goed te doen is. Maar vergis je niet… je zal al snel ervaren dat de werkelijke waarde van de cursus véél hoger ligt. 😊

Kan ik bij deze cursus ook vragen aan jou stellen over mijn hond?

Als je inhoudelijke vragen hebt over de cursus, dan kan je mij een mail sturen. Als jouw vraag echter specifiek over jouw hond gaat, kan ik geen antwoord geven. Ik ken jou niet, ik ken je hond niet en ik ken de situatie niet dus ik kan onmogelijk een professioneel advies geven. Bovendien is deze online cursus een echte doe-het-zelf cursus. Er zit geen begeleiding van mij bij. Wil je serieus met mij aan de slag om de verlatingsangst van je hond te verhelpen? Je bent van harte welkom!

Kan ik iedere module maar 1x doen of kan ik iedere module altijd terugkijken?

Yes, je kan iedere module zo vaak terugkijken als jij wil. In de cursus zelf ga je zien dat je op “voltooid” kan klikken wanneer je een module gedaan hebt. Er komt dan een vinkje bij te staan. Maar je kunt altijd terug naar iedere module door gewoon op de betreffende module te klikken.

Heb ik levenslang toegang of moet ik de cursus in een bepaald tijdsbestek gedaan hebben?

Nee hoor, je hebt levenslang toegang dus je kan de cursus helemaal op jouw tempo doen. Zo vaak en zoveel je zelf wil. 🙂 Geen gezanik met “je hebt maar een jaar toegang”.

Wat gebeurt er met mijn account als de prijs van de cursus omhoog gaat?

Helemaal niets! En dat is nou het mooie ervan als je nu instapt. Gaandeweg ga ik nieuwe informatie en misschien zelfs nieuwe modules toevoegen. De investering zal op een bepaald moment ook omhoog gaan. Jij hebt levenslang toegang tot de cursus dus jij profiteert helemaal gratis mee van alle mooie upgrades.

Ik ben zelf een hondenprofessional. Kan ik wat hebben aan deze cursus?

Bij mijn andere online cursussen is het volmondig JA! Hier ga ik toch echt een volmondige NEE geven. Luister, verlatingsangst is geen probleem om zomaar een beetje mee aan te klooien. Leuk dat je deze basis cursus voor eigenaren gevolgd hebt, maar je kan er in de praktijk helemaal niks mee als jij niet beschikt over de volledige kennis en wanneer verlatingsangst gewoon niet je expertise is. Ik ben teveel rotzooi op aan het ruimen van Nederlandse hondenprofessionals die er echt een zooi van gemaakt hebben. Ga dus niet lopen prutsen en doe die bloody opleiding! Google op “Julie Naismith” en schrijf je in. Kom op… je bent professional. Pak het dan ook professioneel aan. 🙂

€ 50,-

Heeft jouw hond verlatingsangst en wil je zelfstandig de eerste stappen zetten?

 • 9 modules over het werken aan verlatingsangst bij honden
 • 9 werkboeken zodat je direct in de praktijk aan de slag kan
 • 9 waardevolle bonuslessen
 • Extra bonusvideo’s
 • Meld je aan en start vandaag nog