Ga jij een buitenlandse hond adopteren en wil jij graag zo goed mogelijk voorbereid zijn?

Wil jij weten wat je kan verwachten zodat je niet overdonderd wordt door onaangename verrassingen die je niet aan zag komen? Wil je jouw nieuwe maatje zo goed mogelijk begeleiden in zijn nieuwe leven samen met jou? Wil je weten wat vooral wel en wat vooral niet te doen?

Of heb jij sinds kort een buitenlandse hond, maar loopt het niet helemaal lekker? Ben jij gewoon heel leergierig en wil je weten of je dingen anders kan doen of verbeteren met jouw buitenlandse hond?

Dan is dit dé online cursus voor jou!

6 weken traject Nina van Tilbeurgh 2

Steeds meer mensen kiezen voor het adopteren van een hond uit het buitenland en logisch ook! Het zijn geweldige honden! Ik heb zelf veel ervaring met het begeleiden van buitenlandse honden en mijn eigen lieverd Faye is ook een Griekje. Het is fantastisch om een hond uit het buitenland op te zien bloeien tot een gelukkige huishond.

Maar… er bestaan wel veel misverstanden over het adopteren van een buitenlandse hond en door stichtingen wordt helaas niet altijd realistische en goede voorlichting gegeven. Dat is niet alleen oneerlijk voor de hond, maar ook voor jou als eigenaar is het heel vervelend. Er komt behoorlijk wat kijken bij de begeleiding van een buitenlandse hond en veel eigenaren die bij mij in begeleiding zijn geven aan het allemaal toch wel behoorlijk onderschat te hebben.

Angstige hond

Als jij nog op zoek bent naar jouw nieuwe maatje of je verwacht hem binnenkort, dan is deze cursus perfect om je goed voor te bereiden. Je weet wat je kan verwachten, je leert hoe je jouw hond een zo goed mogelijke start kan geven, hoe je problemen voorkomt en je gaat een flink gevulde rugzak met kennis verkrijgen. Met die gevulde rugzak met kennis kan je jouw hond helpen om zijn rugzakje juist wat leger te maken.

Online cursus buitenlandse hond

Heb jij sinds kort een adoptie hond en herken jij dit?

 • Je wil niets liever dan dat je hond gelukkig is, maar je ziet dat het niet goed gaat.
 • Je merkt dat je hond zich nog steeds niet veilig voelt in zijn nieuwe leven.
 • Je bent er inmiddels achter dat er iets meer nodig is dan alleen tijd en liefde geven.
 • Je hebt onderschat wat het betekent om een buitenlandse hond te begeleiden.
 • Je hond heeft duidelijk moeite om zich aan te passen aan zijn nieuwe leven.
 • Je hond laat veel angst en stress zien en heeft moeite met alledaagse prikkels.
 • Je komt erachter dat de omschrijving van de hond niet klopt met de werkelijkheid.
 • Je loopt tegen problemen aan met je hond en je weet niet wat je moet doen.
 • Je raakt er moedeloos van en je twijfelt of je er wel goed aan hebt gedaan…

Hoe zou het voor je zijn als je zelf veel meer kennis verkrijgt? Misschien net van die kleine dingen die je nog niet wist. Hoe zou het zijn om terug te gaan naar de basis en je hond vanaf nu anders te gaan begeleiden waardoor je straks wél een meer gelukkige hond ziet?

In deze cursus neem ik je in 9 modules mee in de belevingswereld van de buitenlandse hond en leer ik je wat je moet doen om hem een goede start te geven. Natuurlijk leer je ook hoe je vaak terugkerende problemen kan voorkomen. Aan het einde van de cursus ben jij gewapend met een flinke portie kennis en handvatten en kan jij het avontuur aangaan met je (nieuwe) maatje!

Module 1

Zorg voor een goede basis

Een goede basis is voor je buitenlandse hond heel belangrijk. Je leert wat je in het begin wel en juist beter niet kunt doen. Wist je dat het bijvoorbeeld absoluut niet verstandig is om al te gaan wandelen?

Module 2

Veilige haven creëren in huis

In deze module ga je zorgen voor een veilige plaats voor jouw buitenlandse hond. Je leert wat de criteria zijn voor een veilige plaats in huis en hoe jij voor zo’n plaats kan zorgen voor je hond.

Module 3

Wennen aan jou en je gezin

Je hond heeft tijd nodig om te wennen aan jou en je gezin. In deze module leer je hoe je jouw hond de ruimte kunt geven om zich op zijn tempo vertrouwd te gaan voelen bij en rondom jou.

Module 4

Stress en angst

In deze module leer je meer over stress en angst bij jouw nieuwe maatje. Veel buitenlandse honden hebben moeite met de vele prikkels in ons land. Ik geef je concrete tips om hiermee om te gaan.

Module 5

 De eerste wandeling

Veel buitenlandse honden worden veel te snel mee naar buiten genomen met als gevolg; een overprikkelde hond. Jij leert hoe je dit anders aan kan pakken, zodat er bij jullie geen problemen ontstaan.

Module 6

Bezoek ontvangen

Bezoek ontvangen is vaak erg spannend voor een buitenlandse hond. In deze module leer je hoe je je hond kunt voorbereiden en hoe je hem kan steunen als hij er helemaal klaar voor is.

Module 7

Voorkom verlatingsangst

In deze module leer je hoe je aan de zelfstandigheid van je hond kan werken. Daarnaast deel ik met je hoe je aan de slag kan gaan met het aanleren om even alleen thuis te kunnen blijven.

Module 8

Maak van de wereld een speeltuin

De wereld moet leuk gaan worden! In deze module ga je aan de slag met leuke spelletjes tijdens jullie wandelingen. Je hond gaat een positieve associatie krijgen met de buitenwereld. Jullie eigen speeltuin!

Module 9

Omgaan met angst voor prikkels

Wat te doen als jouw hond bang is voor prikkels op straat zoals andere honden of mensen? Ik leer je een leuke oefening die je in kan zetten om de negatieve emotie van je hond te veranderen naar positief.

De investering voor de volledige cursus is slechts EUR 50. Wat je daarvoor krijgt:

 • Iedere module bestaat uit een video;
 • Een werkboek met opdrachten (deze kan je zelf uitprinten);
 • en een bonus les.
 • Je hebt levenslang toegang tot de cursus en je profiteert dus ook mee wanneer de cursus uitgebreid wordt met nieuwe kennis, video’s en lessen.
 • Je kan de cursus doen waar en wanneer je maar wil.

Schrijf je in en je kan direct starten met de cursus!

Oké, top. Maar wat leer je nou in deze cursus dan?

Jij gaat leren wat je vooral wel en vooral niet moet doen. Ik deel met je hoe het gewenningsproces van een buitenlandse hond verloopt en hoe je ervoor kan zorgen dat hij jou (en je gezinsleden) gaat vertrouwen. Jij leert om je hond goed te observeren, zodat je hem als het ware kunt “lezen”.

Je gaat leren hoe je kan voorkomen dat jouw buitenlandse hond overprikkeld raakt en hoe je er juist voor kan zorgen dat hij eerst goed kan acclimatiseren. Heel praktisch leer je hoe je jouw hond het beste kan helpen als er bezoek komt om te voorkomen dat hier problemen ontstaan.

Ook leer je hoe je aan de slag kunt gaan met het leren alleen blijven om verlatingsangst te voorkomen. En ook leer jij hoe je jouw hond kan begeleiden en steunen als hij ergens bang voor is.

Ik laat je zien waar het vaak misgaat en hoe nieuwe eigenaren van een buitenlandse hond (met de beste intenties) de hond overvragen en jij voorkomt daarmee dat jij dat ook gaat doen.

Kortom:

Jij leert hoe je jouw nieuwe maatje een zo goed mogelijke start kunt geven

Als jouw hond al even bij je is dan kan je met deze cursus terug naar de basis

Je krijgt een realistisch beeld van wat er allemaal bij een adoptie komt kijken

Je leert heel concreet hoe je met angst en stress bij je hond om kan gaan

Jij trapt niet in de valkuilen waar veel eigenaren dus wel intrappen

Je voorkomt veelvoorkomende problemen bij buitenlandse honden

Wat andere baasjes over deze cursus zeggen

“Iedereen zou jouw cursus moeten volgen alvorens zij een buitenlandse hond “aanschaffen”. Ook wij hebben 2 Beagles gehad en dan denk je dat je “er wel iets van weet” maar een buitenlandse hond is heel anders. Ik denk dat deze cursus veel telleurstellingen kan voorkomen. ”

Erika met Flint

“Wat ben ik blij dat we deze cursus bij toeval tegenkwamen op Facebook. We hebben net een paar weken een hondje uit het buitenland en het ging echt niet goed dus het hele gezin zat in de stress. Het is geweldig, wat je krijgt voor een paar tientjes. Wat een verschil al!”

Jouke met Yara

“Deze cursus was zowel ontzettend leerzaam als confronterend. Ik heb het helaas ook erg onderschat wat het betekent om een adoptiehond te begeleiden en ben met veel dingen toch wel de mist in gegaan. Deze cursus heeft me gelukkig op het juiste pad gebracht.”

Linda met Luna

Veelgestelde vragen

Is deze cursus helpend voor mij als mijn hond al een jaar of langer bij mij is?

Je zal wellicht mooie eye openers en hele nieuwe kennis opdoen, maar ik raad je af om deze cursus dan aan te schaffen. Deze cursus is meer voor de mensen die op zoek zijn naar een buitenlandse hond en willen weten wat ze kunnen verwachten. Of de mensen die nog niet zo lang een buitenlandse hond in huis hebben en zich alsnog willen verdiepen in de begeleiding. Voor jou is de online cursus “Help je overprikkelde hond om te ontspannen!” veel passender. Check de inhoud van die cursus maar eens.

Komt er iedere week een nieuwe module vrij of heb ik direct toegang tot de gehele cursus?

Je hebt direct toegang tot de gehele cursus, dus je hoeft niet steeds een week te wachten tot er een nieuwe module vrijkomt. Uiteraard is het wel belangrijk dat je de modules op volgorde doet en niet zomaar een paar modules overslaat. Ik heb ze niet voor niets op deze volgorde voor je in elkaar gezet. 😊

Waarom is de investering slechts EUR 50 voor de volledige cursus?

Simpel! Mijn grootste droom en verlangen is om zoveel mogelijk honden en hun eigenaren te kunnen helpen. Daarom houd ik de investeringen voor mijn online cursussen ook expres zo laag zodat het voor iedereen goed te doen is. Maar vergis je niet… je zal al snel ervaren dat de werkelijke waarde van de cursus véél hoger ligt. 😊

Kan ik bij deze cursus ook vragen aan jou stellen over mijn hond?

Als je inhoudelijke vragen hebt over de cursus, dan kan je mij een mail sturen. Als jouw vraag echter specifiek over jouw hond gaat, kan ik geen antwoord geven. Ik ken jou niet, ik ken je hond niet en ik ken de situatie niet dus ik kan onmogelijk een professioneel advies geven. Dit is een echte doe-het-zelf cursus en er zit geen begeleiding van mij bij.

Mijn hond valt ook uit. Is deze cursus dan geschikt voor ons?

Nee, daar zal deze cursus je niet bij helpen. Sowieso is het het beste om bij uitvalgedrag praktijkbegeleiding te vragen van een modern geschoolde hondenprofessional. Als jouw hond echter uitvalt omdat hij overprikkeld is, dan is mijn andere online cursus “Help je overprikkelde hond om te ontspannen!” wellicht passend voor jullie. Er wordt een volledige module besteed aan uitvalgedrag.

Kan ik iedere module maar 1x doen of kan ik iedere module altijd terugkijken?

Yes, je kan iedere module zo vaak terugkijken als jij wil. In de cursus zelf ga je zien dat je op “voltooid” kan klikken wanneer je een module gedaan hebt. Er komt dan een vinkje bij te staan. Maar je kunt altijd terug naar iedere module door gewoon op de betreffende module te klikken.

Heb ik levenslang toegang of moet ik de cursus in een bepaald tijdsbestek gedaan hebben?

Nee hoor, je hebt levenslang toegang dus je kan de cursus helemaal op jouw tempo doen. Zo vaak en zoveel je zelf wil.

Is er een besloten Facebookgroep voor de deelnemers van deze cursus?

Nog niet, maar deze zit er wel aan te komen in de toekomst!

Wat gebeurt er met mijn account als de prijs van de cursus omhoog gaat?

Helemaal niets! En dat is nou het mooie ervan als je nu instapt. Gaandeweg ga ik nieuwe informatie en misschien zelfs nieuwe modules toevoegen. De investering zal op een bepaald moment ook omhoog gaan. Jij hebt levenslang toegang tot de cursus dus jij profiteert helemaal gratis mee van alle mooie upgrades.

Ik ben zelf een hondenprofessional. Kan ik wat hebben aan deze cursus?

Wij als hondenprofessionals kunnen nooit teveel leren en nieuwsgierig zijn naar andere visies in ons werk. Dus natuurlijk is de cursus voor jou als hondenprofessional ook waardevol. Wie weet krijg je een bevestiging en meer vertrouwen in jouw eigen werk en misschien leer je ook weer hele nieuwe dingen die je in je rugzak met kennis kan stoppen.

€ 50,-

Ga jij een buitenlandse hond adopteren en wil jij graag zo goed mogelijk voorbereid zijn?

 • 9 modules over de begeleiding van je buitenlandse hond
 • 9 werkboeken zodat je direct in de praktijk aan de slag kan
 • 9 waardevolle bonuslessen
 • Meld je aan en start vandaag nog