Help jouw overprikkelde hond om te ontspannen!

Als jij een hond hebt die snel overprikkeld is, dan weet jij als geen ander hoe vervelend dit is. Jij wil graag ontspannen met je hond wandelen, maar in plaats van lekker aan de snuffel gaan is jouw overprikkelde hond continu de omgeving aan het scannen. Op andere momenten kan hij ineens heel explosief en onverwacht gedrag laten zien. Misschien gaat hij ineens als een bezetene in de lijn bijten, tegen je opspringen of rent hij in huis rond als een racepaard.

Hond overprikkeld

Overprikkeling bij honden komt steeds vaker voor en dat is ook niet zo vreemd als je kijkt naar de wereld waarin we leven. Zet één stap buiten de deur en er is altijd wel iets te horen. De zintuigen van een hond zijn veel beter ontwikkeld dan de onze, dus ga eens na hoeveel zij dan eigenlijk voor hun kiezen krijgen. Voeg daar alle prikkels in huis nog eens aan toe en het plaatje is compleet. Dat is allemaal niet niks voor een hond.

Een keertje overprikkeld zijn overkomt iedereen wel eens. Voor onze honden is dat niet anders. Dus als het zo af en toe eens gebeurt… no big deal, dat is het leven nu eenmaal. Maar… als jouw hond zowat continu heel alert en onrustig door het leven gaat en bijna altijd “aan” staat, dan is het wel taak om dat serieus te nemen. Want vaak overprikkeld zijn kan als een olievlek verspreiden en allerlei andere (gedrags)problemen veroorzaken. Vooral uitvalgedrag zie ik vaak bij overprikkelde honden. Ook medisch kunnen er serieuze problemen ontstaan.

Hond overprikkeld

Dus… heb jij een overprikkelde hond? En wil jij graag leren wat jij zelf al kan doen om je hond te helpen ontspannen?

Dan is dit dé online cursus voor jou!

Online cursus buitenlandse hond

Herken jij één van deze situaties?

 • Je wil graag dat je hond zich ontspannen voelt, maar de onrust blijft.
 • Het lijkt wel alsof je hond continu “aan” staat en geen “uit-knop” heeft.
 • Je merkt dat je hond in huis heel moeilijk zelf rust kan pakken.
 • Je ervaart dat jouw hond op ieder prikkeltje dat hij hoort reageert.
 • Je loopt er tijdens de wandelingen tegenaan dat je hond heel onrustig is.
 • Je hond trekt erg aan de lijn en is continu bezig met zijn omgeving.
 • Je hond laat veel spanning zien en heeft veel moeite met alledaagse prikkels.
 • Je hebt al veel geprobeerd om je hond te helpen ontspannen maar niets werkt.
 • Je baalt ervan dat er zoveel onrust is en het begint invloed te krijgen op jouw leven.
 • Je raakt er moedeloos van en je twijfelt of je hond wel in jouw situatie past…

Ongetwijfeld heb je al van alles geprobeerd om jouw hond te laten ontspannen, maar het lijkt helemaal niets op te leveren. Grote kans dat je een aantal puzzelstukjes over het hoofd ziet die met die overprikkeling te maken hebben. Ga er op die manier naar kijken. Je hond is zo snel overprikkeld (dat is de puzzel) en er zijn heel veel puzzelstukjes samen die maken dat dit dus zo is.

In deze cursus neem ik je in 9 modules mee in de belevingswereld van een overprikkelde hond en leer ik je wat je zelf kan doen om meer rust te creëren. Jij gaat de puzzelstukjes op de juiste plaats leggen. In iedere module leer je nieuwe dingen over overprikkeling en je krijgt opdrachten en oefeningen waar je direct mee aan de slag kan gaan.

Module 1

Zorg eerst voor een ijzersterke basis

In deze module gaan we de behoeftepiramide van de hond bekijken. Dit is de basis voor een stabiele en gelukkige hond. Jij gaat zorgen dat dit stuk helemaal goed zit.

Module 2

De eerste stappen naar ontspanning

Je gaat in kaart brengen waar jouw hond moeite mee heeft en je gaat leren hoe je management effectief in kan zetten. In deze module ga je je hond op een hele andere manier leren kennen.

Module 3

Zorg voor voorspelbaarheid en rituelen

Voorspelbaarheid en rituelen zijn onmisbaar voor een gevoelige hond die snel overprikkeld is. Jij leert hoe je hiervoor kan zorgen bij jouw hond. Dit gaat al een grote verandering opleveren.

Module 4

Kijk kritisch of spel met een andere hond echt spel is

Weinig mensen weten écht spel te herkennen en dit kan voor overprikkeling en nare ervaringen zorgen. Jij gaat leren wat echt spel is, wat een sociale hond is en hoe je escalaties voorkomt.

Module 5

Hoe je vanaf nu meer ontspannen kan wandelen

Relaxt wandelen is best een “dingetje” met een overprikkelde hond. Dit kan anders! In deze module zoomen we hier goed op in en kan jij direct al met een heel ander gevoel gaan wandelen.

Module 6

Het belang van mentale stimulatie

Natuurlijk hebben honden beweging nodig. Maar daarnaast hebben ze ook mentale uitdaging nodig en de mogelijkheid om hun volle potentie te benutten. Daar ga jij voor zorgen!

Module 7

Help je hond in moeilijke situaties

Hoe goed je ook je best doet, je hebt geen controle over alles. Je kan altijd in een vervelende situatie terecht komen. Wat doe je dan? We brengen jullie lastige situaties in kaart en maken een plan.

Module 8

Werken aan uitvalgedrag door overprikkeling

Uitvalgedrag door overprikkeling komt erg vaak voor. In deze module gaan we aan de slag met een training om uitvallen te verminderen. Ik deel een compleet stappenplan met je en een extra video.

Module 9

Geef het zelfvertrouwen van je hond een boost

Yes! Overprikkeling gaat vaak hand in hand met gevoeligheid of een wat onzekere inslag. Hoe fijn is het dan om het zelfvertrouwen van je hond op te krikken? Hoe? Dat leer je in deze module!

De investering voor de volledige cursus is slechts EUR 50. Wat je daarvoor krijgt:

 • Iedere module bestaat uit een video;
 • Een werkboek met opdrachten (deze kan je zelf uitprinten);
 • en een bonus les.
 • Het is een online videocursus die je helemaal zelfstandig en op jouw tempo doet.
 • Je hebt levenslang toegang tot de cursus en je profiteert dus ook mee wanneer de cursus uitgebreid wordt met nieuwe kennis, video’s en lessen.
 • Je kan de cursus doen waar en wanneer je maar wil.
Overprikkeling hond wandelen

Schrijf je in en je kan direct starten met de cursus!

Wat leer je nu precies in deze cursus voor je overprikkelde hond?

 • Jij leert wat de basisbehoeften zijn van de hond en hoe je hierin kan voorzien.
 • Jij gaat leren waarom het zo belangrijk is dat die basisbehoeften eerst oké zitten.
 • Jij gaat leren wat voor jouw hond een goede balans is tussen actie en rust.
 • Jij gaat veel leren over stress-signalen en het stress-emmertje.
 • Jij leert hoe je op een meer ontspannen manier met je hond kan wandelen.
 • Jij gaat veel leren over natuurlijk hondengedrag en hoe je dit kan stimuleren.
 • Jij leert hoe je de triggers van jouw hond helder krijgt en hoe ermee om te gaan.
 • Je krijgt een concrete training om met uitvalgedrag aan de slag te gaan.
 • Jij leert hoe je aan het zelfvertrouwen van je hond kan werken.

Wat andere baasjes over deze cursus zeggen

“Module 1 was al zo’n enorme eye-opener! Ik had er geen idee van hoeveel pijlers er allemaal meespelen om een hond een stabiele en goede basis te geven. Het was heel fijn om alles na te kunnen gaan en wijzingen aan te brengen. De module over de dagindeling was ook een “wauw” module!”

Patricia met Lucky

“Ik heb de buitenlandse honden cursus al gedaan en was toch wat onzeker of er niet heel veel hetzelfde zou zijn. Niet dus! Wat een steengoede en uitgebreide cursus. Nina zegt wel dat het tijd nodig heeft, maar ik had bij module 4 al een compleet andere hond! Ik raad deze cursus daarom van harte aan!”

Diny met Floyd

“Wat een geweldige cursus is dit! Er komt zo veel aan bod. Ik ben echt niet nieuw op het gebied van hondengedrag, maar ik heb heel veel bijgeleerd. Wat ik ook fijn vond is dat er veel concrete trainingen en oefeningen in terugkomen. Ook de voorbeeld video bij de training voor het uitvallen was erg prettig.”

Margreet met Loeki

Veelgestelde vragen over de cursus overprikkelde hond

Is deze cursus helpend voor mij als mijn hond verlatingsangst heeft?

Verlatingsangst is een hele grote stress-emmer vuller die zorgt voor overprikkeling. Je resultaten zullen véél beter zijn als je je hond ook van die vervelende verlatingsangst af helpt. Hiervoor kan je bij mij terecht. Ik ben gecertificeerd verlatingsangst expert SA Pro (binnenkort ook CSAT) en dit is het enige gedragsprobleem dat ik in de praktijk behandel. Verlatingsangst is mijn expertise. Maar als je een goede basis wel leggen en juist eerst meer wil weten over stress-signalen, hondentaal, trigger stacking en andere belangrijke aspecten die aan bod komen in een verlatingsangst programma, dan is deze online cursus absoluut een aanrader als basis.

Komt er iedere week een nieuwe module vrij of heb ik direct toegang tot de gehele cursus?

Je hebt direct toegang tot de gehele cursus, dus je hoeft niet steeds een week te wachten tot er een nieuwe module vrijkomt. Uiteraard is het wel belangrijk dat je de modules op volgorde doet en niet zomaar een paar modules overslaat. Ik heb ze niet voor niets op deze volgorde voor je in elkaar gezet. 😊

Waarom is de investering slechts EUR 50 voor de volledige cursus?

Simpel! Mijn grootste droom en verlangen is om zoveel mogelijk honden en hun eigenaren te kunnen helpen. Daarom houd ik de investeringen voor mijn online cursussen ook expres zo laag zodat het voor iedereen goed te doen is. Maar vergis je niet… je zal al snel ervaren dat de werkelijke waarde van de cursus véél hoger ligt. 😊

Kan ik bij deze cursus ook vragen aan jou stellen over mijn hond?

Als je inhoudelijke vragen hebt over de cursus, dan kan je mij een mail sturen. Als jouw vraag echter specifiek over jouw hond gaat, kan ik geen antwoord geven. Ik ken jou niet, ik ken je hond niet en ik ken de situatie niet dus ik kan onmogelijk een professioneel advies geven. Bovendien is deze online cursus een echte doe-het-zelf cursus. Er zit geen begeleiding van mij bij.

Mijn hond valt ook uit. Is deze cursus dan geschikt voor ons?

Ja! Uitvalgedrag komt vaak voor door een overvolle stress-emmer. Met deze cursus ga je je hond helpen om dat emmertje leger te maken. Er is zelfs een volledige module die in het teken staat van uitvalgedrag. Zo kan je zelfstandig aan de slag met jouw hond.

Kan ik iedere module maar 1x doen of kan ik iedere module altijd terugkijken?

Yes, je kan iedere module zo vaak terugkijken als jij wil. In de cursus zelf ga je zien dat je op “voltooid” kan klikken wanneer je een module gedaan hebt. Er komt dan een vinkje bij te staan. Maar je kunt altijd terug naar iedere module door gewoon op de betreffende module te klikken.

Heb ik levenslang toegang of moet ik de cursus in een bepaald tijdsbestek gedaan hebben?

Nee hoor, je hebt levenslang toegang dus je kan de cursus helemaal op jouw tempo doen. Zo vaak en zoveel je zelf wil.

Is er een besloten Facebookgroep voor de deelnemers van deze cursus?

Nog niet, maar deze zit er wel aan te komen in de toekomst!

Wat gebeurt er met mijn account als de prijs van de cursus omhoog gaat?

Helemaal niets! En dat is nou het mooie ervan als je nu instapt. Gaandeweg ga ik nieuwe informatie en misschien zelfs nieuwe modules toevoegen. De investering zal op een bepaald moment ook omhoog gaan. Jij hebt levenslang toegang tot de cursus dus jij profiteert helemaal gratis mee van alle mooie upgrades.

Ik ben zelf een hondenprofessional. Kan ik wat hebben aan deze cursus?

Wij als hondenprofessionals kunnen nooit teveel leren en nieuwsgierig zijn naar andere visies in ons werk. Dus natuurlijk is de cursus voor jou als hondenprofessional ook waardevol. Wie weet krijg je een bevestiging en meer vertrouwen in jouw eigen werk en misschien leer je ook weer hele nieuwe dingen die je in je rugzak met kennis kan stoppen.

€ 50,-

Is jouw hond snel overprikkeld en wil je hem helpen om meer ontspannen door het leven te gaan?

 • 9 modules over de begeleiding van je overprikkelde hond
 • 9 werkboeken zodat je direct in de praktijk aan de slag kan
 • 9 waardevolle bonuslessen
 • Meld je aan en start vandaag nog