Mijn team

Maak kennis met de 3 fantastische toppers die me zo fijn helpen. Mijn VA Inge kom je tegen op social media en via de e-mail. Zij neemt voor mij taken uit handen zoals het doen van de mail, administratie, facturatie, social media beheer, website werkzaamheden, schrijven van content en nog zoveel meer.

Kim en Elin zijn de 2 gecertificeerde SA Pro’s die als verlatingsangstexpert bij me werken. Bij deze toppers ben je ook in hele kundige handen als jouw hond verlatingsangst heeft.

Who run the world? Girls!

Inge 2

Hoi, ik ben Inge!

En mijn lieve sidekick op de foto is Felix. Mijn grootste schat, en met zijn verlatingsangst ook mijn grote uitdaging. Het is dankzij Felix dat Nina en ik elkaar hebben leren kennen: tijdens haar internationale opleiding tot verlatingsangstexpert hebben we namelijk samen haar allerlaatste client practical gedaan.

Een maand later hoorde ik dat Nina op zoek was naar een virtual assistant die volledig mee is in het fear-free, force-free en welzijnsgerichte begeleiden van honden én al flink wat expertise had op het gebied van verlatingsangst. Daar moest ik natuurlijk geen twee keer over nadenken. Ik heb Nina direct gemaild, en de rest is history …
Wat ik zo fijn vind aan samenwerken met Nina — behalve dat ze gewoon een hele toffe madam is en we heel wat af lachen — is dat ik, door haar werk uit handen te nemen, onrechtstreeks ook een verschil kan maken in het leven van honden met verlatingsangst en hun eigenaren. Ik regel Nina’s mail en help haar met all things communicatie, Canva en social media, zo heeft zij meer tijd om te focussen op waar ze steengoed in is: haar verlatingsangsttoppers begeleiden.

Ik weet uit eigen ervaring hoe zwaar verlatingsangst kan zijn, zowel voor de hond als de baasjes. Wat het is om je opgesloten te voelen in je eigen huis, geen moment voor jezelf te hebben omdat je hond je overal volgt, vrienden en familie die het goed bedoelen maar het niet begrijpen … Ik wens het dan ook alle honden toe dat ze zich na te trainen (op hun eigen tempo) veiliger kunnen gaan voelen alleen thuis, en hun baasjes zo ook weer wat meer ademruimte krijgen.

Kim

Hoi, ik ben Kim!

Vanaf mei 2020 mag ik mij het trotse baasje noemen van Friese Stabij Harley. Een heerlijke spring in het veld, vol met energie en een echte knuffelkont. Maar ondanks al haar leuke kanten, merkte ik dat ze wel heel erg op mij gefocust was. De wc-deur dicht was al een probleem. Alleen blijven was voor Harley dan ook niet vanzelfsprekend.

Na alle tips op internet te hebben toegepast en te zien dat Harley alleen maar meer gestrest werd, ben ik hulp gaan inschakelen. Ik volgde Nina al een tijdje op Instagram en zag dat ze bezig was met een opleiding in Amerika, gespecialiseerd in verlatingsangst. En zodra Nina haar agenda opende, schreef ik mij in. Nog geen seconde spijt van gehad!

Omdat ik merkte wat een enorme sociale impact verlatingsangst heeft op je leven, besloot ik om ook de opleiding te gaan volgen. Want ik wil graag dat andere baasjes ervaren hoe fijn het is dat je even de vuilniszak weg kan gooien of even een boodschap kan doen, zonder dat je hond volledig uit zijn pannetje gaat. Om baasjes aan te moedigen, om ze te helpen vol te houden als er even een dipje is, maar vooral om alle seconden die de hond alleen kan blijven te vieren.

In augustus 2022 heb ik mijn SA Pro diploma gehaald en mag ik bij Nina werken als verlatingsangst specialist. Heerlijk om met Nina te sparren en overleggen over casussen. En uiteraard is het super gezellig 😉

Elin

Hi! Ik ben Elin!

Al van jongs af aan is het mijn droom om met dieren te werken. Toen ik in 2015 als vrijwilliger bij het dierenasiel ging werken is mijn liefde ontstaan voor honden die een tweede (of zoveelste) kans verdienen.

In 2018 was het dan eindelijk zo ver, ik adopteerde mijn eerste hond. Een Griekse driepoot genaamd Ivy. Door haar ben ik me nog verder gaan verdiepen in het gedrag van honden en dit ontwikkelde zich al vrij snel in een passie. Zo begon ik mijn studie voor Kynologisch gedragstherapeut aan de Martin Gaus Academie en iets later ook de opleiding SA Pro (Separation Anxiety Professional) van Julie Naismith.

De honden die lang in het asiel blijven zitten zijn vaak de honden met verlatingsangst, daar werd over gezegd dat dit een probleem is wat niet te verhelpen is. Het is namelijk een probleem dat zwaar is voor zowel hond als eigenaar.

Voor de hond de enorme paniek als zijn baasje er niet is, en een eigenaar die niet eens zonder buikpijn het vuilnis even buiten kan zetten. Maar ook al is verlatingsangst een complex probleem; er kan wel degelijk iets aan gedaan worden!

De opleiding voor SA Pro heeft mij zoveel geleerd en ik zit vol enthousiasme om als gecertificeerd verlatingsangstexpert hond én eigenaar te helpen om dit probleem te overwinnen.