Van augustus tot begin november heb ik samen met mijn hond Oscar een intensief programma doorlopen bij Nina om te werken aan Oscar’s verlatingsangst. Ik weet niet wie meer heeft geleerd in die 3 maanden, Oscar of ikzelf. In de eerste 8 maanden met Oscar heb ik alle tips en adviezen opgevolgd van trainers, andere hondeneigenaren, online, etc om Oscar te leren alleen thuis te zijn. Dit ging alleen van kwaad tot erger.

Uiteindelijk kwam ik via FB bij Nina terecht en heb ik ervoor gekozen aan haar programma te beginnen. Terwijl Oscar stapje voor stapje langzaam leerde dat het oké is wanneer ik de kamer uit loop en de deur achter mij dicht doe en uiteindelijk ook door de voordeur naar buiten ga, moest ik mijn complete denkwijze veranderen. Alle adviezen die ik online had gelezen en van anderen had gehoord (zoals pas terug naar de kamer wanneer de hond stil is) moest ik afleren. Nina heeft hier super goed bij geholpen, mij een spiegel voor gehouden, dingen uitgelegd, op de rem getrapt als ik weer te snel wilde en vooral heel hard meegevierd wanneer wij weer een succes hadden behaald. Ze was altijd bereikbaar voor vragen, gaf duidelijke feedback, stelde gerust en zorgde voor een duidelijk en op maat gemaakt trainingsprogramma.

Helaas heb ik wegens omstandigheden een paar weken niet kunnen trainen, maar we hebben de draad weer opgepakt en hierbij helpen de trainingsfilmpjes van Nina. We hebben nog een lange weg te gaan maar we zijn eindelijk op de goede weg.

Ik kan Nina aan iedereen aanraden die een hond met verlatingsangst heeft en hier op een serieuze en hond vriendelijke manier mee aan de slag wil gaan.

@Nina, super dank voor de hulp, de spiegel, de rem, de enthousiasme, de vakkundigheid en de support die je hebt gegeven. (En Oscar is weer on 🔥, #🍿)