Wat hebben Soof en ik de afgelopen 6 maanden veel van Nina geleerd! En wat zit ze heerlijk in haar vel. Soof, onze 2 jarige Oud Duitse herder, is onze eerste hond en kwam als pup ons gezin verrijken. Omdat de hondenwereld nieuw voor ons was hadden we ons ingelezen en zijn we gestart met de hondenschool. Daar deed ze het heel goed, sociaal naar honden, lief, en erg speels. Maar gedurende de tijd slopen er gedragingen in Soof waar wij ons geen raad mee wisten.

Het najagen van vogels, katten, paarden, angstige hond(jes) waren problemen die steeds meer verergerden en de wandelingen in de parken dicht bij ons huis werden minder ontspannen omdat Soof begon te fixeren bij een aantal (steeds dezelfde) honden kon uitvallen en/of op deze honden kon af stormen. Heel vervelend voor de andere hond en baas maar zeker ook voor Soof.

In andere losloopgebieden was/is er gelukkig niets aan de hand.

Via Social Media zijn we bij Nina terecht gekomen. Ik volgde haar al een tijdje op FB en vond haar positieve benadering heel prettig en passend bij de manier hoe ik ben en hoe ik met Soof omga en train. Nina heeft mij laten inzien dat een hond gebaat is bij rust om zo alle prikkels goed te kunnen incasseren. Daarnaast heb ik Soof haar stress signalen goed leren kennen en kan ik Soof nu ondersteunen in situaties die voor haar spannend zijn.

Zo voorkomen we nu een situatie die voor haar niet prettig is en krijg ik als dank daarvoor een blije, opgeluchte hond terug. De weg die we af hebben gelegd ging zeker niet vlekkeloos. Het loslaten van “eigen gewoontes” gaf soms weerstand, maar de peptalks van Nina hebben ons door deze dipjes geholpen.

Dit in combinatie met de vele tools die Nina ons aanreikten maakte het dat we snel resultaat boekten, wat ons weer motiveerden om door te gaan met de ingeslagen weg.

Bedankt Nina voor je deskundige hulp, je snelle reacties en liefdevolle begeleiding.

Astrid met Soof