Wij hebben Nina’s hulp ingeroepen omdat onze lieve Buddha zo druk, onrustig over-alert en onvermoeibaar was, en wij niet wisten waar dat vandaan kwam. Hij reageerde zo anders, onrustig, heftig, maar toch onzeker, op bepaalde situaties en mensen, dan dat wij gewend zijn van onze hond Beer die we voor Buddha hadden.

Wij konden wel wat hulp gebruiken. Nina heeft ons geleerd dat wij, onbewust daarvan, die drukte en onrustigheid eigenlijk alleen maar opvoerden door hem teveel bloot te stellen aan prikkels, door veel met hem te wandelen, fietsen en actief te zijn, hem te weinig rust te bieden, en hem niet genoeg beschermde tegen voor hem bedreigende situaties. En dat hij hierdoor in constante staat van alertheid en stress bleef.

Ook heeft Nina mij er heel erg van bewust gemaakt dat niet iedere hond hetzelfde is en dus moet accepteren dat Buddha Buddha is en geen Beer.

Deze bewustwording en Nina’s handige tips, trucs en liefdevolle, maar duidelijke begeleiding hebben ons zoveel gebracht. Door Buddha z’n wereldje kleiner te maken, minder actief met hem te zijn, hem beschermen tegen bezoek, het managen van onverwachte situaties en hem verplichte rust te bieden, is Buddha zoveel rustiger geworden, begrijpen wij hem beter. We genieten nu nog meer van deze lieverd!

Dankjewel lieve Nina, dit hadden we zonder jou nooit bereikt!

We lassen nu even een pauze in, maar gaan over een tijdje weer verder met je voor de volgende stappen.

Debby met Buddha