Ruim 4 maanden geleden zijn wij een traject met Nina gestart voor onze Labradoodle Lizzy. Lizzy kon daarvoor niet alleen zijn en raakte binnen de minuut helemaal in de stress. Ze ging blaffen, piepen, gillen, en bovendien ging ze onze andere hond (die gewoon rustig was) lastig vallen en pesten, omdat ze zo gestresst was.

Kortom, een situatie die we snel moesten aanpakken, zowel voor Lizzy zelf, als onze andere hond, als voor de omwonende en onszelf.

Via via kwamen we bij Nina terecht en we hadden al gelijk vertrouwen in het traject met Nina. Je merkte gelijk dat ze verstand heeft van verlatingsangst en ze heeft een systematische manier van werken. Wat begon met hele kleine, simpele oefeningen (voor ons, niet voor Lizzy) eindigt nu 4 maanden later in het succesvol alleen kunnen zijn voor een tijdsduur van anderhalf uur.

Lizzy die anderhalf uur alleen kan zijn, zonder te blaffen, zonder te piepen, zonder onze andere hond te pesten, en bovenal: zonder stress. We hadden dat 4 maanden geleden niet kunnen bedenken.

Wij gaan nu zelf verder met het uitbouwen van de tijdsduur. Met de succesvolle manier van werken van Nina hebben wij alle vertrouwen erin dat we dat inmiddels zelfstandig kunnen. Maar zonder Nina hadden we niet zover kunnen zijn.

Heeft je hond verlatingsangst? Ga dan zeker een traject in met Nina. Haar manier van werken werkt echt, naast het feit dat een super lieve en fijne coach was om mee te werken. Een echte aanrader!