Wij zijn met onze hond Finn bijna een jaar lang door Nina begeleid omdat Finn last heeft van verlatingsangst.

De eerste maanden was dit middels het ‘intensieve’ traject waarbij we elke week een call hadden en Nina elke dag meelas met de trainingen. Door deze manier van trainen helpt Nina je heel goed op weg en krijg je alle handvaten mee die je nog hebt om het alleen zijn op te bouwen. Nina heeft super veel verstand van dit onderwerp en geeft altijd goed advies bij vragen. Na een paar maanden zijn we op advies van Nina overgegaan naar het ‘light’ plan waarbij Nina nog maar 1x per week meekeek met de trainingen en we minder vaak calls hadden. Het was fijn dat deze optie er was want tegen die tijd konden we goed zelf vooruit met de training maar hadden we nog wel behoefte aan Nina’s advies af en toe.

Op deze manier hebben wij het alleen zijn van 2 minuten naar 2 uur kunnen uitbouwen! Ook heeft Nina meegedacht over mogelijke medicatie en heeft ze een brief voorbereid die wij aan de dierenarts konden voorleggen.

Het is heel hard werken en het gaat niet vanzelf, en ook nu we niet meer bij Nina in begeleiding zitten moeten we nog hard blijven doorwerken met de training. Maar met Nina’s begeleiding heb je echt alle handvaten die je nodig hebt en leer je ook heel goed om de signalen te herkennen die je hond afgeeft! Wij zouden het dus zeker aanraden.