Ongeveer een jaar geleden kwam Nina voor het eerst bij ons, omdat onze hond Noah o.a. moeite had met onbekende honden en soms erg onrustig en over-alert was.

Nina heeft met ons meegewandeld, ons gedrag en dat van Noah geobserveerd en allerlei meteen bruikbare adviezen gegeven. We leerden om ons eigen gedrag en onze gewoontes aan te passen, zodat wij Noah op een positieve en liefdevolle manier kunnen helpen zich zekerder en prettiger te voelen.

In de tijd daarna hebben we regelmatig via e-mail contact gehad met Nina en is zij nog een keer langsgekomen om nog eens mee te wandelen en wat “puntjes op de i” te zetten. Wij vinden het erg fijn dat Nina contact houdt en dat we altijd kunnen mailen om een vraag te stellen of zomaar te laten weten hoe het gaat. Het veranderen van gedrag, zowel van ons als van Noah, is immers niet in 1 dag voor elkaar, het is een proces, waarin Nina ons is blijven begeleiden en met heel veel succes.

We zijn ontzettend blij met de vorderingen die wijzelf en Noah nog elke dag maken. We hebben geleerd om Noah te “lezen” en zijn gedrag steeds meer te begrijpen, zodat we hem steeds meer zichzelf kunnen laten zijn, zonder de onzekerheid en de onrust die hem dwars zaten.

Wat wij in Nina ook erg waarderen, is dat ze het eerlijk zegt als ze geen pasklaar antwoord heeft op een vraag. Zo stimuleert ze ons om per situatie naar gedrag te kijken en ons steeds meer bewust te worden van de hondentaal en van onze eigen reacties en gedrag.

Kortom…. wij zijn erg blij met de begeleiding van Nina en bevelen haar van harte aan!