Na een artikel te hebben gelezen op de Facebook van Nina heb ik haar een berichtje gestuurd met een vraag over Dyfra en deze bleek niet zo simpel te zijn als dat ik dacht. We plande een halfuurtje videobellen in om kennis te maken en wellicht een traject te starten, toen viel voor mij het kwartje. Nina had eigenlijk meteen door wat er speelde zonder dat ik het zelf nog wist. Dyfra was heel erg bang voor andere honden en stond enorm onder de stress. 1,5 maand na ons gesprek zijn we begonnen met het traject.

Managen en Dyfra’s lichaamstaal leren lezen waren belangrijke punten waarmee Nina mij heeft geholpen en ook liet ze me vaak inzien hoe het voor Dyfra was. Dyfra werd rustiger en we begonnen met het trainen, het leren dealen met triggers zoals andere honden. Nina heeft hierbij heel goed gekeken hoe Dyfra was en wat het beste voor ons werkt. Zo zijn we erachter gekomen dat Dyfra het heel fijn vind om veel rust momentjes te hebben tijdens een wandeling door gewoon even samen op de grond te zitten. Ik heb haar altijd een appje kunnen sturen met vragen of kunnen videobellen voor een uitgebreidere uitleg, ze is er voor je als je het nodig hebt!

Nu een paar maanden verder ben ik veel wijzer geworden in de hondentaal en is Dyfra veel rustiger geworden, we zijn nog druk bezig met het trainen van de triggers maar ook daar zit al veel vooruitgang in dankzij Nina! Nina heeft ontzettend veel kennis over hondengedrag, alles onderbouwd, met veel geduld en in kleine stapjes dingen uitgelegd. Er is heel veel begrip voor het baasje en net zoals voor de hond. Ik ben ontzettend blij dat we een traject bij haar hebben gedaan en wil haar ook nogmaals hartstikke bedanken!